Látnivalók Igalban

RÓMAI KATOLIKUS SZENT ANNA TEMPLOM

Mely a  XV. században épült gótikus stílusban, majd 1756-ban az átalakítás során barokkosították.  A belső berendezéseiből a szószék, a főoltár és a keresztelő kápolna is barokk stílusú.

KÁLVÁRIA

A templomkert szomszédságában található. Történelmi jelentősége abból adódik, hogy II. Rákóczi Ferenc kuruc serege súlyos vereséget szenvedett a környéken 1707. februárjában. Ide temetették a harcban elesett katonákat és helyi lakosokat. A “domb” az ide összehordott elpusztult épületek maradványaiból keletkezett.

SZŐLŐHEGYI SZENT DONÁT KÁPOLNA ÉS KŐKERESZT

A szőlőhegyen lévő 118 éves Kőkereszt és a 2014-ben felújított Szent Donát Kápolna kellemes sétával érhető el.

KI. és II. VILÁGHÁBORÚS EMLÉKMŰ

A templomkertben található és az I. és II. világháborúban elesett áldozatoknak állít emléket

BAUMGARTNER-HÁZ

A XX. század első évtizedében neves írók, képzőművészek alkotó és találkozó helye volt. Többek között Rippl-Rónay József, Csók István, Aba-Novák Vilmos és Szabó Lőrinc töltöttek itt kellemes napokat. Az épület magántulajdonban van, nem látogatható.

A PIROS TÚRA VONALÁN KÉT KIRÁNDULÁSI ÚTVONAL

1. Piros sávon Ecseny felé elindulni , a 3-as elágazásnál Zöld sáv Sárga sáv jobbra, majd a Zöld sávon Bonnyára érnek ( kb. 13-14 km). Bonnyáról autóval, busszal vagy gyalog vissza Igalra (ez még plusz kb. 8km).
2. A Piros sávon Somogyacsáról Döröcskére ( kb. 16 km ), majd autóval, busszal vagy gyalog vissza Igalba (ez még plusz kb. 14km).

Kérjen ajánlatot itt!

Foglalás és utazás előtt, jó tudni!

Apartmanok elfoglalása az érkezés napján 14 órától, elhagyása a távozás napján 10 óráig!

+36-20/960-98-51

franciskaportaja@gmail.com

info@szallasigal.hu

Elérhetõségek