Látnivalók Igalban

RÓMAI KATOLIKUS SZENT ANNA TEMPLOM

Mely a  XV. században épült gótikus stílusban, majd 1756-ban az átalakítás során barokkosították.  A belső berendezéseiből a szószék, a főoltár és a keresztelő kápolna is barokk stílusú.

KÁLVÁRIA

A templomkert szomszédságában található. Történelmi jelentősége abból adódik, hogy II. Rákóczi Ferenc kuruc serege súlyos vereséget szenvedett a környéken 1707. februárjában. Ide temetették a harcban elesett katonákat és helyi lakosokat. A “domb” az ide összehordott elpusztult épületek maradványaiból keletkezett.

SZŐLŐHEGYI SZENT DONÁT KÁPOLNA ÉS KŐKERESZT

A szőlőhegyen lévő 118 éves Kőkereszt és a 2014-ben felújított Szent Donát Kápolna kellemes sétával érhető el.

Igali szállásunk a túrázás szerelmeseit is várja!

Igali szállásunkra a legtöbb vendég a fürdő miatt érkezik, azonban ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az aktív kikapcsolódás híveinek ne lenne érdemes ellátogatni hozzánk. A környék számos túraútvonallal büszkélkedhet, de aki inkább csak egy könnyű sétára, rövidebb kirándulásra vágyik, az is megtalálja a számításait.

Igali szállásunk kitűnő kiinduló pontja lehet egy Bonnya felé történő túrának, de nagyon szép a Somogyacsáról Döröcskére vezető útvonal is. Annak, aki csak rövidebb időt szeretne a természetben tölteni, ajánljuk a környező dombok bármelyikét, mindegyikről csodaszép kilátás nyílik az erdőkben, mezőkben gazdag tájra. A környék bejárható gyalogosan és biciklivel is, és minden évszakban gyönyörű.

Szeretne még egyet kirándulni az ünnepek előtt? Válassza igali szállásunkat, nálunk kényelmes szobák várják! A szabad időpontokról és a foglalással kapcsolatos részletekről érdeklődjön bátran elérhetőségeinken!

Lelkes természetjáró? Fedezze fel a környéket, és pihenjen négy igali apartmanunk egyikében!


Kirándulni szeretne, mert rajong a természetjárásért, de már sok túraútvonalat bejárt, és valami újat keres? Járt már Igalban? A város környékén vonul végig a piros túraútvonal, ami sok érdekes látnivalót és szép élményeket tartogat a túrázni indulóknak. Ha egy kedves, tiszta és otthonos hajlékot keres, ahol álomra hajthatja a fejét egy ilyen aktív pihenéssel töltött nap után, négy igali apartmanunk a áll rendelkezésére egész évben!

Az általunk működtetett igali apartmanház központi helyen fekszik, tehát nemcsak az ideutazás lesz problémamentes, de a környék túraútvonalának eléréséhez sem kell túl sokat gyalogolni a a természetjáróknak.

Igali apartmanházunkban több személy elszállásolására berendezett négy apartman működik.

Az igali apartmanjaink minden kényelmet biztosítanak a vendégeknek, a kiránduláson kitikkadt természetjáróknak. Vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeink egyikén, ha szeretné felfedezni Igal és környéke természeti kincseit!

KI. és II. VILÁGHÁBORÚS EMLÉKMŰ

A templomkertben található és az I. és II. világháborúban elesett áldozatoknak állít emléket

BAUMGARTNER-HÁZ

A XX. század első évtizedében neves írók, képzőművészek alkotó és találkozó helye volt. Többek között Rippl-Rónay József, Csók István, Aba-Novák Vilmos és Szabó Lőrinc töltöttek itt kellemes napokat. Az épület magántulajdonban van, nem látogatható.

A PIROS TÚRA VONALÁN KÉT KIRÁNDULÁSI ÚTVONAL

1. Piros sávon Ecseny felé elindulni , a 3-as elágazásnál Zöld sáv Sárga sáv jobbra, majd a Zöld sávon Bonnyára érnek ( kb. 13-14 km). Bonnyáról autóval, busszal vagy gyalog vissza Igalra (ez még plusz kb. 8km).
2. A Piros sávon Somogyacsáról Döröcskére ( kb. 16 km ), majd autóval, busszal vagy gyalog vissza Igalba (ez még plusz kb. 14km).