Gyógyfürdő ellátás TB támogatással

TB támogatás – hogyan vehető igénybe az Igali Gyógyfürdőben?

Az Igali Gyógyfürdőben a gyógyászati szolgáltatások költségei a társadalombiztosítás támogatása révén lényegesen olcsóbban vehetők igénybe, mint egyébként.

A társadalombiztosítási támogatás igénybevételének feltételei – a beutaló / fürdőjegy

A fürdővendég abban az esetben jogosult a társadalombiztosítás támogatásával igénybe venni a gyógyfürdő szolgáltatásokat, ha érvényes szakorvosi beutalóval / fürdőjeggyel rendelkezik. Az Igali Gyógyfürdő szerződésben áll a megyei egészségbiztosítási pénztárral.

Beutalót / fürdőjegyet a következő szakorvosok állíthatják ki: reumatológus és/vagy fizioterápiás szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakorvosa, ortopéd szakorvos, illetve bizonyos esetekben traumatológus szakorvos.

A kezeléseket a fürdő beutaló / fürdőjegy kiállítását követő 28 napon belül el kell kezdeni. A beutaló 56 napig érvényes, azonban, ha a kúrát a fürdővendég indokoltan szakította meg, a beutaló érvényessége meghosszabbítható a szakorvosa által. A kúra befejezését követő három héten belül a fürdővendégnek az ellenőrző vizsgálat során át kell adnia a nála lévő kezelőlapot, a gyógyászati ellátást rendelő orvos részére. A beteg nem részesülhet addig újabb kúrában, ameddig az ellenőrző vizsgálaton nem jelenik meg, és a kezelőlapot nem adja át. Naptári évenként összesen 2 kúra vehető igénybe. A beutaló / fürdőjegy 1 kúra legfeljebb 15 alkalomra szól.

Egy kúra keretén belül az alábbi gyógyászati ellátások közül választhat az Igali Gyógyfürdőben társadalombiztosítási támogatással.

Tb támogatott fürdőgyógyászati ellátások:
– gyógyvizes gyógymedence
– gyógyvizes kádfürdő
– parafangó
– súlyfürdő
– orvosi gyógymasszázs
– víz alatti vízsugármasszázs (tangentor)